Τριάντα τρία μέλη της οικογένειας του έκπτωτου Tυνήσιου προέδρου, Μπεν Άλι, ύποπτα για «εγκλήματα κατά της Τυνησίας», συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη επίσημη πηγή.

Η τηλεόραση δεν ανέφερε τα ονόματα των συλληφθέντων ούτε τον βαθμό συγγένειας με τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία μετά την πρωτοφανούς έντασης λαϊκή εξέγερση που σημειώθηκε στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα, προκειμένου οι συγγενείς του πρώην προέδρου να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η τηλεόραση της Τυνησίας προέβαλε εικόνες με προσωπικά είδη των συγγενών του Μπεν Άλι, όπως ακριβά κοσμήματα, ρολόγια και διεθνείς πιστωτικές κάρτες, τα οποία κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή τους. Επίσης, κατασχέθηκαν «στυλό-όπλα» που είχαν πραγματικές σφαίρες.

Εν τω μεταξύ, δικαστική έρευνα για «παράνομη απόκτηση αγαθών» και «παράνομη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό» άρχισε σήμερα κατά του Μπεν Άλι και της οικογένειάς του. Η έρευνα αφορά κυρίως στον έκπτωτο πρόεδρο, τη σύζυγό του, Λεϊλά Τραμπελσί, τις αδελφές, τους γαμπρούς της και τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης