Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στους δρόμους της πόλης Σίντι Μπουζίντ της Κεντροδυτικής Τυνησίας, αφετηρία της τυνησιακής εξέγερσης, ζητώντας την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ισχυρής εργατικής συνομοσπονδίας «UGTT», η οποία απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία στην πόλη και τη γύρω περιοχή, για να ασκηθεί πίεση στη μεταβατική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τη μεταβατική κυβέρνηση ο κρίσιμος ανασχηματισμός για την επιβίωσή της, τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν καθημερινά την αποχώρηση των επτά υπουργών του πρώην καθεστώτος που παραμένουν στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ζητούν την άμεση σύλληψη τόσο του εξόριστου πρώην προέδρου, Ben Ali, όσο και της γυναίκας του, Leila.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διαδηλωτών σήμερα στην πόλη αυτή έφθασε περίπου τους 10.000, ενώ όλα τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία ξεκίνησε από το Σίντι Μπουζίντ, μετά την αυτοπυρπόληση ενός νεαρού πλανόδιου πωλητή φρούτων στις 17 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης