Τις σορούς σουνιτών που είχαν απαχθεί ανακάλυψε η αστυνομία

Τις σορούς σουνιτών που είχαν απαχθεί ανακάλυψε η αστυνομία
Οι σοροί 14 μελών σουνιτικής φυλής βρέθηκαν σήμερα σε ένα δασύλλιο με φοίνικες βόρεια της Βαγδάτης, μία ημέρα μετά την απαγωγή τους από ένστολους άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Τα θύματα, όλοι τους μέλη της φυλής Αλμπού Ραουντάς, απήχθησαν ενώ παρευρίσκονταν σε μια κηδεία, στην πόλη Ταρμίγια, 25 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, της Βαγδάτης.

Όταν οι συγγενείς τους ρώτησαν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τι συνέβη στους δικούς τους, εκείνοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή τους, ανέφεραν αστυνομικοί.

Το κίνητρο των δολοφονιών παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μέλη σουνιτικών φυλών που αντιτίθενται στην Αλ Κάιντα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παρόμοιων επιθέσεων και στο παρελθόν στην Ταρμίγια. Η σουνιτική πολιτοφυλακή Σάχουα είχε βοηθήσει τα αμερικανικά στρατεύματα να κερδίσουν έδαφος έναντι της Αλ Κάιντα από το 2006 και τα μέλη της αντιμετωπίζονται ως προδότες από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές.

Εξάλλου, επίσης σήμερα, ένας βομβιστής καμικάζι σκότωσε 3 σουνίτες σε σημείο ελέγχου 25 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Φαλούτζα, την οποία έχουν καταλάβει ισλαμιστές μαχητές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένοπλοι τοποθέτησαν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς γύρω από το γραφείο του δημάρχου στην Φαλούτζα, καταστρέφοντας το κτίριο ολοσχερώς. Δεν υπήρξαν θύματα, καθώς τη στιγμή της επίθεσης το κτίριο ήταν άδειο από κόσμο, τόνισε η αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 23:13