Τον Φεβρουάριο του 2016 αναμένεται να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο κοίτασμα «Χαν Ασπαρούχ» στη Μαύρη Θάλασσα, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Ο Ντέλιαν Ντόμπρεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της βουλγαρικής Βουλής και πρώην υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων πως η εξεύρεση τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανή, δεδομένου ότι, όπως είπε, στη γειτονική Ρουμανία έχουν βρεθεί περίπου 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, μόλις 15 χιλιόμετρα από τα βουλγαρικά σύνορα ή κοντά σε τμήμα του κοιτάσματος στη βουλγαρική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το Βουκουρέστι ανακοίνωσε ότι η εκτιμώμενη ποσότητα φυσικού αερίου κυμαίνεται από 40 έως 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσότητα που κατά προσέγγιση επιβεβαιώνονται από τις Petrom και ExxonMobil, που ανακάλυψαν ένα κοίτασμα των 42-84 δισ. κυβικών μέτρων το 2012, προστίθεται στο δημοσίευμα του Novinite.

Το 2015, μια κοινοπραξία της Total (Γαλλία), OMV (Αυστρία) και Repsol (Ισπανία) επρόκειτο να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις, όμως τον Δεκέμβριο του 2014 ανακοίνωσε ότι θα αναβάλλει τη δραστηριότητα αυτή, επικαλούμενη περιορισμούς στον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης