Αδιάψευστοι μάρτυρες των τραγικών στιγμών που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο Μπατακλάν κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος Eagles of Death Metal γίνονται τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ισόγειο του θεάτρου έμελλε να βαφτεί με το αίμα νέων ανθρώπων, που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους συγκρότημα.

Μια φωτογραφία που άρχισε να κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου από το εσωτερικό του θεάτρου πραγματικά σοκάρει, χωρίς να αφήνει χώρο για περαιτέρω σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκαριστικά είναι όμως και τα βίντεο που δείχνουν τι διαδραματίστηκε έξω από το «θέατρο του τρόμου» αλλά και μέσα σε αυτό. 

Σε ένα από αυτά ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί την ώρα που στη σκηνή βρίσκεται το συγκρότημα.

Το κοινό, περίπου 1.500 άτομα, χορεύει και τραγουδά στον ρυθμό της μουσικής τους. Ξαφνικά ακούγονται δυνατοί κρότοι και όλοι παγώνουν. Ο frontman κάνει ένα βήμα πίσω, μη γνωρίζοντας τι έχει, συμβεί ενώ τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ σκύβουν για να προστατευθούν.

Σε ένα άλλο αποτυπώνεται η μάχη που δόθηκε έξω από το θέατρο ανάμεσα σε Γάλλους αστυνομικούς και ένοπλους τζιχαντιστές.

Το οπτικοακουστικό υλικό το τράβηξε ο φωτογράφος Πατρίκ Ζακμάν, και σε αυτό αστυνομικοί εμφανίζονται να ανταλλάσσουν πυρά με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι ωστόσο δεν διακρίνονται στο πλάνο, καθώς βρίσκονται απέναντι από τους αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή ένας αστυνομικός σπρώχνει μια γυναίκα μακριά από το σημείο των πυρών και τη μεταφέρει στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Νωρίτερα οι τζιχαντιστές είχαν εισβάλει στο θέατρο σκορπώντας τον θάνατο, καθώς από τα πυρά τους έπεσαν νεκροί περίπου 80 άνθρωποι.

Αίσθηση προκαλεί ένα ακόμη βίντεο, το οποίο ενδεχομένως έχει «πιάσει» έναν από τους εκτελεστές που έδρασαν στο θέατρο.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από την Τιούζντεϊ Κρος, την κοπέλα του Τζέσι Χιουζ, τραγουδιστή του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, εμφανίζεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας να κινείται πάνω κάτω στους διαδρόμους του θεάτρου.

Λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης