Μαζί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ έρχεται και το νέο… τέρας που θα τον συνοδεύει:

Πρόκειται για τη λιμουζίνα μάρκας «Cadillac One» την οποία θα χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ για τις μετακινήσεις του. Το «ντεμπούτο» του … θηρίου θα γίνει ανήμερα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατασκευή του «θηρίου» ανέλαβε η General Motors στην οποία κατεβλήθησαν 15 εκατ. δολάρια (!) για να δημιουργήσει το… απροσπέλαστο όχημαΜια πρώτη ματιά στο «θηρίο» καταδεικνύει πως τα χαρακτηριστικά του θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά που είχαν τα οχήματα των προκατόχων του.

Η Cadillac θα είναι εξοπλισμένη με βαρύ οπλισμό και θα διαθέτει μεταξύ άλλων εκτοξευτές δακρυγόνων, πυροβόλο όπλο, ακόμη και φιάλες με αίμα, συμβατό με την ομάδα αίματος του Τραμπ, για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πόρτες του πολυτελούς αυτοκινήτου θα είναι αλεξίσφαιρες και σφραγισμένες έτσι ώστε να αποτρέπουν τυχόν βιολογικές ή χημικές επιθέσεις. Ως εκ τούτου, μόνον ο οδηγός της λιμουζίνας θα μπορεί να ανοίγει το παράθυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ξένα μέσα, το εξωτερικό του αυτοκινήτου θα είναι επενδυμένο με ανθεκτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων, καθιστώντας τις πόρτες τόσο βαριές, που ο πρόεδρος δεν θα δύναται να τις ανοίξει από μέσα. Η κατασκευή τους είναι τέτοια, που θα καθιστούν το όχημα ανθεκτικό σε σφαίρες, βόμβες κ.ο.κ.

Την κατασκευή του «θηρίου» ανέλαβε η General Motors στην οποία κατεβλήθησαν 15 εκατ. δολάρια (!) για να δημιουργήσει το… απροσπέλαστο όχημα.

Όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, η Cadillac θα είναι βαμμένη στα χρώματα του μαύρου και του ασημί, ακριβώς όπως και τα οχήματα προηγούμενων Αμερικανών προέδρων. Επίσης θα έχει τους ίδιους προβολείς με παρόμοια οχήματα ενώ όλα τα τμήματα του αμαξώματος δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης κάμερες νυκτός, συσκευή εντοπισμού GPS και σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας που θα εξασφαλίζει ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να έχει πρόσβαση από όπου κι αν βρίσκεται.

Ακριβή στοιχεία για το εντυπωσιακό αυτοκίνητο θα δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα και μετά την τελετή ανάληψης καθηκόντων.

Το «κτήνος» του Ομπάμα

Εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποίησε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η εν λόγω Cadillac που κατασκευάστηκε το 2009 έχει, μεταξύ άλλων, πόρτες πάχους 20 εκατοστών και τζάμια 13 εκατοστών, ικανά να σταματήσουν επιθέσεις από κάθε τύπου πολεμικό τυφέκιο, βόμβες, ρουκέτες, ακόμη και πυραύλους.

Το ρεζερβουάρ, θωρακισμένο και αυτό, προστατεύεται από ειδικό αφρό, για την περίπτωση που τρυπήσει σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών.

Δείτε φωτογραφίες από τα οχήματα προηγούμενων προέδρων:

Το 'θηρίο' που βγήκε στους δρόμους το 1921 μετέφερε τον 29ο πρόεδρο Warren G. Harding

Ένα Lincoln K-series μοντέλο“Sunshine Special” μετέφερε τον πρόεδρο Franklin D. Roosevelt (1939)

Το Ford Super Deluxe Tudor Sedan (1946) του προέδρου Harry S. Truman

Από το 1961 και αργότερα μία Lincoln Continental SS-100-X μετέφερε τους προέδρους John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, and Richard Nixon

Το όχημα του προέδρου Lyndon Johnson (1968)

H Cadillac του Ronald Reagan (1983)

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης