Το Al Jazeera εξαγόρασε το δίκτυο Current TV του Αλ Γκορ

Το Al Jazeera εξαγόρασε το δίκτυο Current TV του Αλ Γκορ
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επιβεβαίωσε πως εξαγόρασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Current TV το οποίο ίδρυσε το 2005 ο Aμερικανός πρώην αντιπρόεδρος, Αλ Γκορ.

«Το Αl Jazeera ανακοινώνει πως αγόρασε το Current TV στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ «με το νέο ειδησεογραφικό δίκτυο θα παρέχει εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις στο αμερικανικό κοινό». «Το νέο κανάλι θα έχει έδρα τη Νέα Υόρκη», αλλά σχεδιάζει να ανοίξει και άλλα γραφεία σε «περιοχές-κλειδιά» των ΗΠΑ, όπως η Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σικάγο».

Σύμφωνα με μπλογκ των New York Times, με την εξαγορά αυτή το Αλ Τζαζίρα αποκτά ένα σημαντικό κανάλι διανομής στις ΗΠΑ και θα αναλάβει έναν ανταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο CNN και τα άλλα αμερικανικά δίκτυα. Το Current TV μπορούν αυτή την στιγμή να παρακολουθήσουν 60 από τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που διαθέτουν καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.

Το Al Jazeera ανακοίνωσε επίσης πως η επέκτασή του στις ΗΠΑ δικαιολογείται από το γεγονός ότι «περίπου το 40% των τηλεθεατών της αγγλόφωνης υπηρεσίας τους προέρχεται από τις ΗΠΑ και πως οι Αμερικανοί τηλεθεατές έχουν αποδείξει πως εκτιμούν την ενημέρωση που παρέχει». Το ποσό που δόθηκε για την εξαγορά του Current TV δεν έχει ανακοινωθεί, όμως το περιοδικό Forbes κάνει λόγο για μια συναλλαγή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία ο Γκορ θα πάρει τα 100 εκατομμύρια.

Το Current TV δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τα προγράμματά του, αλλά ούτε και με την σημερινή του διεύθυνση. Πρόεδρος του καναλιού είναι ο Αλ Γκορ και γενικός διευθυντής ο συνιδρυτής του δικτύου Τζόελ Χάγιατ. Το Al Jazeera άφησε να εννοηθεί πως ο τελευταίος θα παραμείνει στη θέση του, ενώ οι New York Times έγραψαν πως οι δύο άντρες θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 08:11