Ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες οργανώνει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ με την αποστολή του αεροπλανοφόρου «George Washington» και άλλων πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην πληγείσα περιοχή.

Το «George Washington» θα μεταφέρει 5.000 ναύτες και 80 αεροσκάφη και με τη συνοδεία δύο ακόμη πλοίων του αμερικανικού ναυτικού θα αποπλεύσει από το Χονγκ Κονγκ και θα φτάσει στη σκηνή της καταστροφής σε 48 έως 72 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πλοία αυτά, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, τα οποία στέλνουμε στην περιοχή έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ιατρική φροντίδα και να συνεισφέρουν στην τροφοδοσία, βοηθώντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του στρατού των Φιλιππίνων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α έχει δηλώσει παρόν παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και σε άλλες βιβλικές καταστροφές του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ήταν ο σεισμός στην Αϊτή το 2010, το τσουνάμι και οι σεισμοί στην Ιαπωνία το Μάρτιο του 2011, αλλά και το γιγαντιαίο τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας το Δεκέμβριο του 2004.


Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης