«Το Boeing μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 04:38
«Το Boeing μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα»
Πηγή εξοικειωμένη με τις επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι η ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων σχετικά με το Boeing 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από μία εβδομάδα λίγο μετά την απογείωσή του από τον αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, έδειξε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα και να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, αφού πέταξε εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας.

Πλέον, λιγότερο πιθανό είναι το ενδεχόμενο, το αεροπλάνο να πέταξε προς την Ινδία.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ανάλυσης εξετάστηκαν δύο φορές επειδή υπήρχαν ασάφειες, ενώ η ανάλυση προσφέρει τις πρώτες πραγματικές ενδείξεις ως προς την τύχη της πτήσης MH370, για την οποία αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σκόπιμα εκτράπηκε της προγραμματισμένης πορείας της από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ όπως έγραψε η εφημερίδα New York Times το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και υψόμετρο αφού είχε χαθεί η επαφή του με τον πύργο ελέγχου. Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αρχικά ανέβηκε στα 45.000 πόδια, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για πτήση ενός Boeing 777. Όπως καταγράφηκε από τα σήματα των στρατιωτικών ραντάρ της Μαλαισίας στη συνέχεια το αεροπλάνο κατέβηκε σε υψόμετρο 23.000 ποδιών, κατά την προσέγγιση του στο πυκνοκατοικημένο νησί Πενάγκ της Μαλαισίας. Κατόπιν το αεροσκάφος πήγε στα νότιο- δυτικά ανέκτησε υψόμετρο και άλλαξε πορεία προς τα βόρεια - δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 04:38