Το Brexit δεν θα επηρεάσει τις σινοβρετανικές σχέσεις, δήλωσε Βρετανός υπουργός που επισκέπτεται την Κίνα, τονίζοντας πως οι σχέσεις των δύο χωρών εισέρχονται σε μια χρυσή εποχή.

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα Ασίας και Ειρηνικού Άλοκ Σάρμα δήλωσε ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες στη Βρετανία σε ό,τι αφορά άλλες χώρες, με τις οποίες έχει καλές σχέσεις, όπως η Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε έναν διάλογο και να μιλήσουμε στην Κίνα για το πώς θα είναι ίσως οι εμπορικές μας σχέσεις αφού θα έχουμε αποχωρήσει από την Ε.Ε.» επεσήμανε ο Σάρμα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Φουτζιάν, την πόλη Φουτζόου, που αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στη χώρα.

Στη Φουτζόου, ο Σάρμα διαβεβαίωσε τους Κινέζους επενδυτές ότι η Βρετανία είναι ένα καλό μέρος για τις επιχειρήσεις και παραμένει «πολύ ανοιχτή στο επιχειρείν», καθώς η βρετανική οικονομία συνεχίζει να είναι ισχυρή μετά το περυσινό δημοψήφισμα για το Brexit.

«Έχουμε δει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Βρετανίας να αναθεωρούνται ανοδικά. Έχουμε δει πολλές επενδύσεις από όλον τον κόσμο να γίνονται στη Βρετανία, ιδιαίτερα από την Ασία και την Κίνα» δήλωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βρετανίας έξω από την Ε.Ε., ενώ η Βρετανία φιλοξενεί τις περισσότερες κινεζικές επενδύσεις από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης