Το CNN ανακάλυψε... βρυκόλακα στην Πολωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 07:03
Το CNN ανακάλυψε... βρυκόλακα στην Πολωνία
Ο φόβος των ντόπιων επιβεβαιώθηκε από το συνεργείο του CNN: το άνοιγμα ενός τάφου του 16ου αιώνα αποκάλυψε την τελετουργική ταφή ενός άνδρα ο οποίος... αντιμετωπίστηκε, μετά θάνατον τουλάχιστον, ως... βρυκόλακας.

Το περιστατικό συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Πολωνία, αλλά αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη την ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, αλλά και την Ελλάδα.

Ο Slawomir Gorka πρότεινε την εκσκαφή σε μια αγορά, στη μικρή πόλη Kamien Pomorski στη βορειοδυτική Πολωνία, καθώς υπήρχαν πολλά ασυνήθιστα δείγματα στον τάφο. Και πράγματι, όπως διαπιστώθηκε, τα δόντια του νεκρού είχαν αφαιρεθεί, μια πέτρα είχε τοποθετηθεί στο στόμα του και στο ένα πόδι είχαν καρφώσει μια σφήνα -πιθανόν για να μην επιτρέψουν στον νεκρό να βγει από τον τάφο...Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο, Πολωνοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 4 αποκεφαλισμένους σκελετούς, των οποίων τα κεφάλια είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα από τα πόδια τους, στην πόλη Gliwice.

Στην Πολωνία, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του CNN, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες χώρες, ο κόσμος πίστευε ότι οι βρυκόλακες έτρωγαν τις δικές τους σάρκες, όπως έβγαιναν από τον τάφο... Επίσης, πίστευαν ότι οι βρυκόλακες γεννιούνταν έτσι, και δεν γίνονταν εν ζωή...

Πηγή: CNN

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 07:18