Σε ολικό lockdown εισέρχεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/10, η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το lockdown στη Γαλλία,  θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να προχωρήσουμε σε lockdown από αυτήν την Παρασκευή. Αντίθετα, παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κλείνουν μπαρ και επιστρέφει η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε επιστρέφει η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι. Επίσης, κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες, ωστόσο η αίτηση μετακίνησης θα αφορά, όπως και τον Απρίλιο, την εργασία, ένα ιατρικό ραντεβού για βοήθεια ατόμου που το έχει ανάγκη ή προκειμένου να κάνουν οι Γάλλοι πολίτες τα ψώνια τους. Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από μια περιοχή σε άλλη κατά τη διάρκεια του lockdοwn.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης