Η ηγέτιδα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που στηρίζει στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, διαμήνυσε σήμερα ότι οι 10 βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της για το Brexit.

«Αν η Τερέζα Μέι προωθήσει αυτά που αναφέρονται στην επιστολή της, δεν θα είμαστε σε θέση να τα στηρίξουμε», ανέφερε η Αρλίν Φόστερ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RTE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει τη στήριξη των 10 βουλευτών του DUP στο Γουεστμίνστερ», πρόσθεσε.

Το DUP κατηγορεί τη Μέι ότι προτιμά να θυσιάσει την ενότητα της χώρας για να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, δεχόμενη ένα ειδικό καθεστώς για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Νωρίτερα σήμερα η Φόστερ είπε ότι, σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε η Μέι στην ηγεσία του κόμματος, φαίνεται ότι η πρωθυπουργός τείνει προς την ιδέα «ενός συνόρου στην θάλασσα της Ιρλανδίας». Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Σάμι Ουίλσον χαρακτήρισε την πρόταση αυτή «ξεκάθαρη προδοσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης