Το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία είναι «μια μεγάλη φάρσα», δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καλύψει την επίθεσή της στην Κριμαία με μια μεγάλη φάρσα που αποκαλεί δημοψήφισμα, το οποίο ουδέποτε θα αναγνωριστεί ούτε από την Ουκρανία ούτε από τον πολιτισμένο κόσμο» τόνισε ο Τουρτσίνοφ ενώπιον των βουλευτών του ουκρανικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι» σε προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση 40.000 εφέδρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει «την ανάμειξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας» και ν’ αυξήσει τη στρατιωτική δύναμη της χώρας ενώπιον της ανάληψης του ελέγχου της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ο Αντρέι Παρούμπι, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 20.000 έφεδροι θα αναπτυχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και οι άλλοι 20.000 θα ενισχύσουν τη νεοσυσταθείσα Εθνική Φρουρά.

Συνολικά 275 βουλευτές ενέκριναν τη μερική αυτή επιστράτευση, την οποία είχε εισηγηθεί ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ λαμβάνοντας υπ’ όψιν «την επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και την ανάμειξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας», ενώ 33 βουλευτές δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε κατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης