Έντονη κριτική ασκεί στην Καγκελάριο της Γερμανίας στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, υπογραμμίζοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ «προκαλεί ασκόπως» τον υποψήφιο πρόεδρο στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ.

Η αντίδραση της συντηρητικής Καγκελαρίου στις πρόσφατες προτάσεις του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, περί συμπλήρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου με ένα σύμφωνο ανάπτυξης «είναι άτοπη και πολιτικά μη έξυπνη», εξηγεί σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο, στη «Suddeutsche Zeitung» ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να συνεργαστεί με τον Φρανσουά Ολάντ ώστε η Ευρώπη να ξαναμπεί σε μια τροχιά ανάπτυξης. Σε όλη την Ευρώπη, οικονομολόγοι, κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο από μόνο του δεν αρκεί για να ανακάμψει η οικονομία. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, όμως δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική απάντηση στην παρούσα κρίση», τόνισε.

«Χωρίς ανάπτυξη, χάνονται πολλές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Πριν 20 μέρες, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ επεσήμανε ότι οι Γερμανοί πρέπει να συνηθίσουν ότι «ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας είναι ο Φρανσουά Ολάντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η προοπτική δε θα ζημιώσει τη γερμανογαλλική συνεργασία», είχε πει.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης