Η Ιρλανδία θα είναι σε θέση να έχει χορηγήσει εμβόλιο κατά του Covid-19 σε όλους μέχρι τον Αύγουστο σύμφωνα με ένα «αρκετά αισιόδοξο σενάριο», με βάση αξιωματούχο που είναι επιφορτισμένος με τη διανομή του εμβολίου.

Αν και είναι αδύνατον να είναι κανείς ακριβής, σύμφωνα με «ένα αρκετά αισιόδοξο σενάριο, το οποίο εξετάζουμε για τον μήνα Αύγουστο, είναι να έχουν φθάσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της task force για τον Covid-19 της ιρλανδικής κυβέρνησης Μπράιαν ΜακΚράιθ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το μοντέλο ως προς τις ημερομηνίες της αναμενόμενης έγκρισης και το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, (τον Αύγουστο) θα βρισκόμαστε ενδεχομένως πολύ κοντά ή στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού του μέρους του πληθυσμού της Ιρλανδίας που θέλει να εμβολιαστεί» είπε.

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στο μοντέλο που αποκλείει τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών και των εγκύων, που δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, και λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιαστεί.

Η Ιρλανδία θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη τους εμβολιασμούς σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης