Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του προέδρου Ερντογάν και τη στάση της Τουρκίας, δημιουργώντας αντιδράσεις στην εν λόγω χώρα.

Συγκεκριμένα, με τον τίτλο «Ερντογάν, ο πόλεμος στο κατώφλι μας», το σημερινό πρωτοσέλιδο του περιοδικού κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη, πλέον, τουρκική προκλητικότητα, θέτοντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, καθώς και στη Συρία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική πλευρά δεν δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή της, αφού πλήθος Τούρκων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε ως «αξιοθρήνητους» τους δημοσιογράφους του περιοδικού. Μάλιστα, οι Τούρκοι χρήστες υποστηρίζουν πως οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν αναγνωρίζουν το γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις της η Άγκυρα συμβάλει στη σταθερότητα και αποτρέπει το χάος και την αναρχία στις περιοχές που έχει εμπλακεί, ενώ αναφέρουν πως το πρωτοσέλιδο ουσιαστικά συμβάλει στην εκλογική στήριξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, Τούρκοι δημοσιογράφοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως επειδή οι πωλήσεις του περιοδικού πέφτουν, ο Ερντογάν θα το σώσει, αυξάνοντας την κυκλοφορία.

Το «Le Point» έχει επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο και στο παρελθόν, ενώ σε παλαιότερα εξώφυλλα τον έχει χαρακτηρίσει ως δικτάτορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης