Το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Τουρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 09:13
Το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Τουρκίας
Ανατριχιαστικά στοιχεία απεκάλυψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο DIHA για τις συνθήκες κράτησης ανήλικων Κούρδων που έχουν φυλακιστεί για πολιτικά αδικήματα στην τουρκική φυλακή Pozantı στην Μερσίνα .

Κούρδοι ανήλικοι περιγράφουν την κακοποίηση που υφίστανται, την βίαιη και απάνθρωπη μεταχείρηση από άλλους ποινικούς κρατουμένους και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτά που βιώνουν.

Ένας Κούρδος ανήλικος 17 ετών αναφέρει πώς άλλοι ποινικοί κρατούμενοι πέρασαν στο λαιμό τους σκοινιά επιχειρώντας να τους στραγγαλίσουν και τους εξανάγκασαν να φιλούν την τουρκική σημαία αποκαλώντας τους τρομοκράτες και χτυπώντας τους ανελέητα ταυτόχρονα.

Η Didem Gediz Γιατρός του Συμβουλευτικού κέντρου του Δήμου Akdeniz επιβεβαιώνει ότι έχει συναντήσει παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και πως αυτά τα παιδιά έχουν δυσκολία στο να εκφραστούν,δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους και τη ζωή, έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από ό, τι έχουν περάσει και δεν μπορεί να μοιραστούν τον πόνο τους ακόμη και με τις οικογένειές τους. Η διοίκηση της φυλακής Pozantı αρνείται ότι οι νεαροί έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 09:16