Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου που αποκαλύπτει… πιπεράτες προσωπικές στιγμές του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο «Μεταξύ δύο πυρών» (Entre deux feux), το οποίο έγραψαν οι δημοσιογράφοι Anne Rosencher και Anna Cabana, αποκαλύπτει το ερωτικό «τρίγωνο» μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ, της Βαλερί Τριερβελέρ και της πρώην συζύγου του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Στο βιβλίο, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας φαίνεται να «διψάει για εκδίκηση» για την πρώην σύζυγο του Ολάντ. Η Τριερβελέρ παρουσιάζεται σαν μια συναισθηματική γυναίκα, με έλλειψη αυτοπεποίθησης, που καταφεύγει στο αλκοόλ κάθε φορά που πρέπει να κάνει μια δημόσια εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά οι συγγραφείς αναφέρουν: «Πίνει μισό μπουκάλι κρασί πριν από κάθε εμφάνιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τη «σφαγή» μεταξύ των δύο γυναικών για τα μάτια του Γάλλου προέδρου. Το 2002, πριν ακόμη αρχίσει ο κρυφός δεσμός του Ολάντ με την Τριερβελέρ, η τότε σύζυγός του, Σεγκολέν, σαν να είχε αντιληφθεί τι επρόκειτο να γίνει, είχε προειδοποιήσει την Τριερβελέρ, πολιτική συντάκτρια τότε, λέγοντας: «Μείνε μακριά από τον Φρανσουά, αλλιώς θα το μετανιώσεις».

Τα… ξεμαλλιάσματα όμως συνεχίστηκαν… Όταν πια η Σεγκολέν ήταν σίγουρη για την απιστία του Φρανσουά, φώναξε τη Βαλερί στο γραφείο της και της ζήτησε να σταματήσει να βλέπει τον άνδρα της. «Δεν το αντέχω να λένε όλοι ότι είσαι ερωμένη του» φέρεται να είπε η απατημένη σύζυγος.

Στη συνέχεια, ζήτησε να απομακρυνθεί η Τριερβελέρ από τη θέση της πολιτικής συντάκτριας του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Το βιβλίο αναφέρεται και στα πρόσφατα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφεραν σε αμήχανη θέση τον Γάλλο πρόεδρο.

Οι δύο γυναίκες διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους, αυτήν τη φορά μέσω twitter. Την κόντρα ξεκίνησε η Τριερβελέρ, η οποία δεν δίστασε να υποστηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο της Ρουαγιάλ στις βουλευτικές εκλογές.


(To τρίγωνο της αμαρτίας)

Αυτή ήταν η κορυφή του παγόβουνου σε μια κόντρα που κρατάει εδώ και δέκα χρόνια. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της αντιπαράθεσης, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, η Τριερβελέρ έχει χάσει την αυτοεκτίμησή της, ενώ παρουσιάζεται σαν μια αρρωστημένη ζηλιάρα, αγχώδης και νευρική γυναίκα.

«Ίσως σε όλα αυτά να έχει συμβάλει και το γεγονός ότι ο Ολάντ επιλέγει να μην της κρατάει το χέρι στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις τους» τονίζουν οι δύο συγγραφείς.

Η zougla.gr επικοινώνησε με Έλληνες που ζουν στη Γαλλία και μας έδωσαν μια μικρή γεύση για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μετά τη δημοσιοποίηση του βιβλίου. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι: «Τον τελευταίο καιρό, στη Γαλλία παρατηρείται μια προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης να πλήξουν την εικόνα του Ολάντ με δημοσιεύματα που είτε αφορούν στην προσωπική του ζωή είτε στην πολιτική που ασκεί».

Συγκεκριμένα, στη Γαλλία δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον νέο πρόεδρο, πόσο μάλλον για ένα βιβλίο που έχει γίνει ανάρπαστο και προκαλεί. «Ο Ολάντ αποδεικνύεται ανεπαρκής και χωρίς πολιτική πυγμή, ειδικά στο θέμα του ευρώ» είναι το κλίμα που καταγράφεται στη γαλλική πρωτεύουσα. «Αντιθέτως, ο Σαρκοζί φαινόταν πιο ισχυρός, ασχέτως του αν ήταν περισσότερο ή λιγότερο ικανός, ”καπελώνοντας” ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας» υπογραμμίζουν στη zougla.gr.

Eπιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης