Μεξικό: Το EZLN απομονώνει τα εδάφη του για να αποφύγει τη μετάδοση του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 17:37
Μεξικό: Το EZLN απομονώνει τα εδάφη του για να αποφύγει τη μετάδοση του Covid-19

Ο στρατός εθνικής απελευθέρωσης των Zapatista (EZLN) εγκατέστησε σημεία ελέγχου στις εισόδους των εδαφών τους για να αποτρέψει την είσοδο οποιουδήποτε ξένου προσώπου και, ως εκ τούτου,να αποφύγει τη μετάδοση από το Covid-19, και προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι που θα συλλαμβάνονται να εισβάλλουν στην κοινωνία τους θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1000 πέσος.

Από τη νύχτα της 30ης Μαρτίου, τα σημεία ελέγχου τοποθετήθηκαν στην κύρια είσοδο του εδάφους Morelia , του δήμου Altamirano. Πηγές ανθρώπων από την περιοχή επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία έγινε στις 29 Μαρτίου μετά την άφιξη άγνωστων ατόμων στην είσοδο της αποικίας χωρίς την αντίστοιχη άδεια των αρχών.

Το EZLN έχει καθορίσει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο κατά τη διάρκεια της εθελοντικής καραντίνας που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επίσης, προειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι που σκόπευαν να εγκαταλείψουν την περιοχή να μην το κάνουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το σημείο ελέγχου, θα παραμείνει 24 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να ενημερώσει τους τουρίστες να αποφύγουν τη μετάβαση στην κοινότητα Morelia.

Πηγή: alerta.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 17:42