Το Facebook ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ενεργά μέλη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη μέσω της ιστοσελίδας του ο «γίγαντας» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

«Βοηθώντας ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να συνδεθούν είναι καταπληκτικό, συγκινητικό και με μεγάλη διαφορά είναι η πιο σπουδαία στιγμή στη ζωή μου, είμαι πολύ περήφανος», ανέφερε σε δήλωση του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook έχει 600 εκατομμύρια χρήστες που συνδέονται μέσω κινητών τηλεφώνων και ότι ξεπέρασε τον σημαδιακό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη στιγμή η μέση ηλικία των χρηστών του Facebook ήταν 22 ετών δηλαδή ένα χρόνο μικρότερος από το μέσο όρο της ηλικίας των χρηστών του Facebook, όταν τον Ιούλιο του 2010 έφτανε τα 500 εκατομμύρια χρήστες.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες με τα περισσότερα μέλη στο Facebook είναι η Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο όπως μεταφέρεται από το Facebook. Το περίφημο πλέον Like έχει πατηθεί πάνω από 1,13 τρισεκατομμύρια φορές από τότε που τέθηκε σε λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως παρά την ευρεία χρήση του Facebook και τις προσδοκίες της εταιρείας ότι θα επωφεληθεί από τη διευρυμένη δημοτικότητά της, η μετοχή στην αρχική δημόσια εγγραφή τον Μάιο δεν έπιασε τους στόχους της.

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης