Οι Αρχές της Ουγγαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Η Ουγγαρία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Ένα ιδιαίτερα φονικό τρίτο κύμα της επιδημίας άρχισε να υποχωρεί μετά την έναρξη μιας επιθετικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είναι παρόν στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας» δήλωσε σήμερα ο Ιστβάν Γκιόργκι, υφυπουργός και επικεφαλής της ομάδας κρούσης της κυβέρνησης για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με τη Σεσίλια Μούλερ, επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της Ουγγαρίας, ο ένας από τους δύο ασθενείς που μολύνθηκαν με το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει ήδη αναρρώσει. Ωστόσο η ιχνηλάτηση των επαφών τους δεν επέτρεψε στις Αρχές να κατανοήσουν πώς μολύνθηκαν καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης