«Η Βαγδάτη, από τους συμμάχους της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, επιθυμεί η Μόσχα να έχει ευρύτερο ρόλο στην εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας στο Ιράκ και αναμένεται σύντομα να ζητήσει επισήμως να επεκταθούν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Χαλιφάτου και στο έδαφός της».

Αυτό αναφέρει επείγουσα δημοσίευση στην ιστοσελίδα RT.com –σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου Reuters που μετέδωσε δήλωση του προέδρου της αμυντικής επιτροπής του ιρακινού Κοινοβούλιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιράκ υποστηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και ανταλλάσσει με την Ρωσία πληροφορίες αντικατασκοπίας μέσω κέντρου πληροφοριών στην Βαγδάτη.
Από το ίδιο κέντρο μοιράζονται πληροφορίες το Ιράν και η Συρία.

Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Χαλιφάτου στο Ιράκ, εφ’ όσον οι αρχές της χώρας υποβάλλουν παρόμοιο αίτημα.

Την δήλωση αυτή έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής (άνω Δούμας) Valentina Matviyenko στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως ο μόνος στόχος της Μόσχας είναι να κατανικηθεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο. «Προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις Μαντβιγένκο στους δημοσιογράφους έγιναν κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Ιορδανία και μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ιορδανικής Γερουσίας Abdur-Ra’uf Rawabdeh.

Πηγή: rt.com/reuters
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης