Η άρνηση του Ιράν να επιστρέψει στις Η.Π.Α. ένα μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, στο έδαφος της ασιατικής χώρας είχε προκαλέσει νέα επιδείνωση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος του Ιράν είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας πως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο ανήκει πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του.

Οι πιέσεις του Λευκού Οίκου συνεχίστηκαν, με τον Barack Obama να κάνει νύξη στο θέμα επισημαίνοντας πως η Τεχεράνη θα πρέπει να το επιστρέψει άμεσα. Φαίνεται λοιπόν πως οι προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον «έπιασαν» τόπο καθώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο video που μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έχει υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις.

«Θέλαμε ο κ. Obama να λάβει αυτό το παιχνίδι για να καταλάβει πως ο λαός του Ιράν δεν αφήνει κανένα αίτημα χωρίς απάντηση. Επιλέξαμε μάλιστα το ροζ χρώμα καθώς είναι το αγαπημένο χρώμα του κ. Obama. Θα το στείλουμε μέσω της ελβετικής πρεσβείας», ανέφερε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση πως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο κατέπεσε στο έδαφος της ασιατικής χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καλώντας παράλληλα τις Η.Π.Α. να ζητήσουν δημόσια συγνώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μινιατούρα θα τεθεί μεταξύ άλλων στο εμπόριο με το κόστος αγοράς της να μην ξεπερνά τα 4 ευρώ.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Δε θα σταματήσουν οι αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 02:02
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης