Το Κέντρο Διαστημικής Έρευνας του Ιράν παρουσίασε στις 30 Δεκεμβρίου ένα σχέδιο για ένα αερόπλοιο, το οποίο προορίζεται να αναπτυχθεί από το Ιράν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, όπως ανέφερε το Ειδησεογραφικό Γραφείο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ένα σύντομο βίντεο παρουσίασε την ιδέα πίσω από το νέο αερόπλοιο, το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες που θα είναι εγκατεστημένοι στην επιφάνειά του. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποια θα είναι η ταχύτητα στην οποία αναμένεται να πετάξει το σκάφος. Το αερόπλοιο θα διαθέτει σύστημα ημι-αυτόματης πλοήγησης, με την πτήση να πραγματοποιείται από αυτόματο πιλότο χρησιμοποιώντας ψηφιακούς χάρτες, ενώ οι διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης θα διεξάγονται χειροκίνητα από το πλήρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και παραμένει άγνωστο για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί.

Τα αερόπλοια χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον είτε για στρατιωτικούς σκοπούς, όπως για αναγνωρίσεις, είτε για πολιτικούς, όπως ξεναγήσεις σε τουριστικά αξιοθέατα, περιηγήσεις ή διαφημιστικές καμπάνιες. Σε ορισμένες χώρες δε, χρησιμοποιούνται περιστασιακά επίσης ως μεταφορικά μέσα.

Τα αερόπλοια χρησιμοποιούνται για σκοπούς στρατιωτικής αναγνώρισης επί του παρόντος από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης