Ένα ηγετικό στέλεχος του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο, σκοτώθηκε, ανέφεραν τόσο η τζιχαντιστική οργάνωση όσο και μια πηγή προσκείμενη στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η οργάνωση ανέφερε ότι το ηγετικό της στέλεχος ονομαζόταν Αμπού Τζααφάρ αλ Μακντίσι και διένειμε μέσω διαδικτύου μια αφίσα σαν αγγελτήριο θανάτου, υπό τον τίτλο «Τα καραβάνια των μαρτύρων» και τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού άνδρα με γενειάδα που φοράει παλτό και καπέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είθε ο θεός να δεχθεί τον αδελφό Αμπού Τζααφάρ αλ Μακντίσι» ανέφερε το λιτό μήνυμα που αναρτήθηκε στα κανάλια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Δεν δόθηκε καμιά λεπτομέρεια για το πού, το πότε ή το πώς σκοτώθηκε το στέλεχος του ISIS.

Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι ο άνδρας αυτός ήταν ο επικεφαλής του Ι.Κ. στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ, η οποία βρέχεται από τη Μεσόγειο και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αιγυπτιακός στρατός, με την υποστήριξη των σωμάτων ασφαλείας, έχει σκοτώσει εκατοντάδες φερόμενους ως εξτρεμιστές σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στη χερσόνησο του Σινά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης