Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την θανατηφόρα επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Την είδηση επιβεβαιώνει το Reuters, αναφέροντας πως η ανάληψη της ευθύνης γνωστοποιήθηκε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων (Amaq news agency) των τζιχαντιστών.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Telegram, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι «σκότωσε και τραυμάτισε 80 Αφγανούς δικαστές, ερευνητές και μέλη προσωπικού ασφαλείας» που συγκεντρώθηκαν μετά την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών που αναφέρθηκαν από αφγανικούς αξιωματούχους είναι πολύ χαμηλότερος, στους 22, και δεν κάνει λόγο για δολοφονία δικαστών ή εισαγγελέων. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν πολλοί μαθητές.

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, σκότωσαν τουλάχιστον 22 άτομα και αντάλλαξαν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι δράστες είχαν στόχο τους φοιτητές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φύγουν από το συγκρότημα του πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Πηγές: Reuters, AFP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης