Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη του Άμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι μετά την επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα, την Πέμπτη, η τρομοκρατική ομάδα ονομάζει τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι ως νέο ηγέτη της. Οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν επίσης τον θάνατο του πρώην εκπροσώπου τους Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ σε ξεχωριστή επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα του νέου ηγέτη είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Εντούτοις, προειδοποίησαν την Αμερική να μην «χαίρεται» για τον θάνατο δύο ανώτερων στελεχών του ISIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα σήμερα είναι η πρώτη επίσημη δήλωση του ISIS από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι πριν από πέντε ημέρες.

Προειδοποιώντας ότι το ISIS δεν περιοριζόταν στη Μέση Ανατολή, οι τρομοκράτες δεσμεύονται να συνεχίσουν την «αποστολή» τους.

Ο νέος εκπρόσωπος, ο οποίος παρέδωσε το ηχητικό μήνυμα, ονομάστηκε Abu Hamza al-Qurayshi.

Επιπλέον, στο ηχογραφημένο μήνυμα επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του Μπαγκντάντι, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης