Το Ισλαμικό Χαλιφάτο απήγαγε 127 παιδιά στη Μοσούλη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 22:22
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο απήγαγε 127 παιδιά στη Μοσούλη
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου απήγαγαν τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η οργάνωση απήγαγε τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά ηλικίας από 11 ως 15 ετών. Το Χαλιφάτο στέλνει τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα για να τα εκπαιδεύσει στη χρήση όπλων και στην πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων» σημείωσε ο Σαΐντ Μαμούζινι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Iraqi News.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πατέρας ενός από τα παιδιά αυτά σκότωσε δύο από τους απαγωγείς στην προσπάθειά του να τους εμποδίσει να πάρουν το παιδί του.

«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει απαγάγει εκατοντάδες παιδιά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα έχει εκπαιδεύσει για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας», πρόσθεσε ο Μαμούζινι.

Στα τέλη του Μαΐου οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες του Ιράκ και τα μετέφεραν σε βάσεις τους στο Ιράκ και στην Συρία για να τα εκπαιδεύσουν να πολεμούν.

Τον Ιούλιο επίσης περίπου 180 παιδιά απήχθησαν από τη Μοσούλη και περιοχές γύρω απ’ αυτή.

Αν και σήμερα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών που πολεμούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου, υπολογίζεται ότι οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει περισσότερα από 1.100 παιδιά από την αρχή της χρονιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 22:22