Μετά τους απάνθρωπους αποκεφαλισμούς των δύο Ιαπώνων ομήρων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου επέλεξαν έναν εξίσου φρικτό θάνατο για τον νεαρό πιλότο της ιορδανικής πολεμικής αεροπορίας που κρατούσαν αιχμάλωτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, η εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι έκαψε ζωντανό τον όμηρο Μαάζ Aλ Κασάεσμπεχ, τον οποίο ζητούσαν από την κυβέρνηση της Ιορδανίας να ανταλλάξουν με την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που κρατείται σε φυλακές της χώρας.

Αφού οι τζιχαντιστές έκλεισαν τον νεαρό πιλότο σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια τον πυρπόλησανΟι υποστηρικτές του Χαλιφάτου ανάρτησαν στο Twitter μια σειρά από φωτογραφίες που φέρονται ότι απεικονίζουν τον μαρτυρικό θάνατο του Aλ Κασάεσμπεχ και προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya, αφού οι τζιχαντιστές έκλεισαν τον νεαρό πιλότο σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο νεαρός άνδρας έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατέπεσε το αεροσκάφος του στην περιοχή της Ράκα στη Συρία. Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του Χαλιφάτου στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ζητούσε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του να αποφυλακιστεί η βομβίστρια Σατζίντα αλ-Ρισάουι που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει πως θα εκτελέσει όλους τους κρατούμενους που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αν ο 26χρονος πιλότος εκτελείτο από τους τζιχαντιστές.

Μετά τη δημοσίευση του φρικτού βίντεο, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας ενημέρωσε την οικογένεια του Ιορδανού πιλότου για το θάνατό του.

Η Ιορδανία είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι ήταν αποφασισμένη «να κάνει τα πάντα» για να σώσει τον πιλότο και είχε καταδικάσει την εκτέλεση, την προηγούμενη ημέρα, του Ιάπωνα δημοσιογράφου.

Εδώ και μέρες, το Αμάν απαιτούσε απόδειξη ότι ο Κασάσμπεχ ήταν ζωντανός προκειμένου να απελευθερώσει, όπως απαιτούσαν οι τζιχαντιστές, την Ιρακινή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για την εμπλοκή της σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ιορδανία το 2005. Ωστόσο δεν έλαβε ποτέ τις αποδείξεις.

 Αίσθηση πάντως προκαλεί η αποκάλυψη της τηλεόρασης της Ιορδανίας ότι ο πιλότος κάηκε ζωντανός στις 3 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι το Αμάν διαπραγματευόταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα την απελευθέρωσή του.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις ενέργειες του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση όλων όσοι κρατούνται από την οργάνωση αυτή. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στην Ιορδανία.

Διαβάστε επίσηςΝέος παγκόσμιος αποτροπιασμός
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015, 18:03

Φρίκη: Τζιχαντιστές πέταξαν ομοφυλόφιλο από κτήριο και τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015, 17:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης