Το Ισλαμικό Χαλιφάτο πούλησε 42 γυναίκες Γεζίντι σε μαχητές του

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 06:24
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο πούλησε 42 γυναίκες Γεζίντι σε μαχητές του
H εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο πούλησε την Πέμπτη σε μαχητές της 42 Ιρακινές, μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, σε ένα από τα προπύργια της οργάνωσης στην ανατολική Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Χαλιφάτο πούλησε τις 42 γυναίκες «σε τζιχαντιστές έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 500 έως 2.000 δολάρια».

Οι γυναίκες αυτές, που μεταχειρίζεται ως «σκλάβες» η τζιχαντιστική οργάνωση, είχαν απαχθεί το 2014 κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχε εξαπολύσει η εξτρεμιστική οργάνωση στην περιοχή του Όρους Σίντζαρ, προπυργίου της μειονότητας των Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ.

Τις οδήγησαν στις αρχές Ιουνίου στο Μαγιαντίν, που ανήκει στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Ορισμένες είχαν απαχθεί μαζί με τα παιδιά τους όμως εμείς αγνοούμε την τύχη των παιδιών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Χαλιφάτο πουλάει γυναίκες που ανήκουν στη φυλή Γεζίντι, τις οποίες κατόπιν παντρεύονται μαχητές του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 06:24