Το Ισλαμικό Χαλιφάτο συγκεντρώνει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 03:45
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο συγκεντρώνει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!
Η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο ενδέχεται να συγκεντρώνει τρία δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χάρη στην εμπορία ναρκωτικών, όπλων, έργων τέχνης και του λαθρεμπορίου πετρελαίου, δήλωσε την Τετάρτη ένας Ιταλός αξιωματούχος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Πρόκειται για μορφές διακίνησης που προϋποθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο συνέργιας στο εξωτερικό», τα μέλη του οποίου «αλληλεπιδρούν με τη λεγόμενη πραγματική οικονομία διαμέσου φορολογικών παραδείσων και δικτύων μεταφοράς χρημάτων», ανέφερε ο Φράνκο Ρομπέρτι, εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας.

Ο Ρομπέρτι, στον οποίο είχε ανατεθεί η καταπολέμηση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, είναι επίσης αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τα ειδικά νομοθετικά μέτρα που εγκρίθηκαν για την καταπολέμηση της Κόζα Νόστρα της Σικελίας, ή της Καμόρας στην Νάπολη (υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.) θεωρείται ότι βρίσκουν εφαρμογή και στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Υπάρχουν «όλο και πιο στενοί δεσμοί ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις μαφιόζικου τύπου και της διεθνούς τρομοκρατίας», καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις «χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, όπλα, πλαστά έγγραφα, δομές εφοδιασμού» που οι μαφιόζικες οργανώσεις «είναι ασφαλώς σε θέση να τους προσφέρουν», επισήμανε ο Ρομπέρτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 03:45