Το Ισραήλ θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών του κοντά στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, 23:50
Το Ισραήλ θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών του κοντά στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών των μάχιμων μονάδων περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων εναντίον της μεταφοράς, τη Δευτέρα, της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση που έκανε τον Δεκέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περί αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε την αγανάκτηση των Παλαιστινίων.

Από τις 30 Μαρτίου, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ στο πλαίσιο της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής». Το κίνημα διαμαρτυρίας θα κλιμακωθεί τη Δευτέρα κατά τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Μία ημέρα μετά, την 15η Μαΐου, οι Παλαιστίνοι θυμούνται και τιμούν την Ημέρα της «Νάκμπας» (Nakba, η καταστροφή στα αραβικά) που σηματοδοτεί για εκείνους την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ πριν από 70 χρόνια και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτυχθούν τρεις ταξιαρχίες του πεζικού, οι δύο εξ αυτών περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας κι άλλη μία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, να διπλασιαστεί ο αριθμός των στρατιωτών των μάχιμων μονάδων.

Επιπλέον, Ισραηλινοί συνοριοφύλακες θα κινητοποιηθούν για να βοηθήσουν τον στρατό, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Tύπου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, 23:52