Σύμφωνα με το περιοδικό Breaking Defense, ότι το Ισραήλ αναμένεται να ζητήσει να πάρει την ετήσια βοήθειά του εκ των προτέρων, και πιθανώς διπλάσια από το συνηθισμένο… Αλλά 26 εκατομμύρια Αμερικανοί από θέσεις εργασίας και αμερικανικές εταιρείες που κλείνουν λόγω κορωνοϊού ενδέχεται να αντιταχθούν…

Η αναφορά προτείνει: «Το Ισραήλ έχει ήδη λάβει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, χρόνο με το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Breaking Defense, ψηφιακό περιοδικό που καλύπτει στρατιωτικά θέματα, αναφέρει ότι το Ισραήλ θα ζητήσει την αμερικανική βοήθεια νωρίτερα, με ένα εφάπαξ ποσό που θα μπορούσε να φτάσει τα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση είναι από τον ανταποκριτή του Breaking Defense Israel Arie Egozi, Ισραηλινό πολίτη που υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό και είναι μέλος στο ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας.

Το άρθρο του Egozi δηλώνει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «το Υπουργείο Άμυνας και η Διοίκηση του Ισραήλ έχουν καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αίτημα στην Ουάσινγκτον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ καταβάλλεται συνήθως τον Οκτώβριο, σε ένα εφάπαξ ποσό που κατατίθεται σε τοκοφόρο ισραηλινό λογαριασμό στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν με έλλειμμα, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δανείζεται τα χρήματα και καταβάλλει τους τόκους πολύ μετά.

Εκτός από τη λήψη της βοήθειας νωρίτερα από το συνηθισμένο, εφέτος, «ανώτερη πηγή» που ανέφερε ο Egozi υποστηρίζει ότι το Ισραήλ μπορεί να ζητήσει την εκταμίευση και της αναμενόμενης ενίσχυσης για το 2024.

 

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης