To Ισραήλ αποφυλάκισε την Παρασκευή έπειτα από έξι εβδομάδες κράτησης μια 14χρονη Παλαιστίνια μαθήτρια, η φυλάκιση της οποίας είχε αποκρυσταλλώσει την οργή των Παλαιστινίων για τις συλλήψεις παιδιών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Μαλάκ αλ Χατίμπ αφέθηκε ελεύθερη στην Τουλκάρεμ (κατεχόμενη Δυτική Όχθη) όπου την οδήγησαν Ισραηλινοί και εκείνη έσμιξε και πάλι με τους γονείς της, τους συγγενείς της ενώ συνάντησε και τον δήμαρχο. Έπειτα επέστρεψε στο σπίτι της στην χωριό Μπεϊτίν, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο μικρή Παλαιστίνια κρατούμενη στις ισραηλινές φυλακές έχει γίνει ίνδαλμα για πολλούς Παλαιστίνιους. Είχε συλληφθεί την 31η Δεκεμβρίου, κοντά σε έναν δρόμο όπου βρίσκονταν πολλοί ισραηλινοί εποικισμοί.

Εκείνη απειλούσε να πετάξει πέτρες και είχε μαζί της ένα μαχαίρι με το οποίο σκόπευε να μαχαιρώσει κάθε στρατιώτη που θα επιχειρούσε να τη συλλάβει, σύμφωνα με τις κατηγορίες που της απήγγειλαν.

Έπειτα από προφυλάκιση τριών εβδομάδων, η Μαλάκ δικάστηκε από ένα στρατοδικείο, το μοναδικό αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο παραπέμπουν οι Ισραηλινοί τους Παλαιστίνιους στα Παλαιστινιακά Εδάφη, την οποία καταδίκασε την 21η Ιανουαρίου σε φυλάκιση 2 μηνών και πρόστιμο 1.500 δολαρίων. Η απόφαση των δικαστών στηρίχθηκε στην ομολογία της ανήλικης. Ο πατέρας της είχε αμφισβητήσει το κατηγορητήριο και υποστήριξε ότι η κόρη του ομολόγησε υπό πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων που υπερασπίζεται τους 6.500 Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, έχει καταμετρήσει σχεδόν 200 ανηλίκους μεταξύ αυτών και μόλις λίγα κορίτσια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης