«Το Ισραήλ δεν προτίθεται να εμπλακεί στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στη Συρία, αλλά δεν πρόκειται να παραμένει άπραγο σε περίπτωση που το ίδιο γίνει στόχος των αντιμαχόμενων πλευρών» διεμήνυσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, εφόσον τα πυρά δεν κατευθύνονται προς εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου, απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο της ισραηλινής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια του Ισραηλινού πρωθυπουργού έρχονται καθώς οι συγκρούσεις στο συριακό έδαφος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και λίγες ημέρες αφότου η Αυστρία ανακοίνωσε πως αποσύρει τη δύναμη κυανόκρανων που διέθετε στα διαφιλονικούμενα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, που κατελήφθησαν από το Τελ Αβίβ κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967.

«Η καταρρέουσα δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Γκολάν αποδεικνύει το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να βασίζεται σε διεθνείς δυνάμεις για την ασφάλειά του» προσέθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης