Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις του στα αιγυπτιακά σύνορα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 14:36
Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις του στα αιγυπτιακά σύνορα
Το Ισραήλ ενίσχυσε την στρατιωτική του παρουσία στα σύνορα με την Αίγυπτο στο Σινά, όπου έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες οι συγκρούσεις, όπωςδήλωσε ανώτατος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

«Το Ισραήλ έστειλε ένα επιπλέον τάγμα στα σύνορα γιατί το Σινά έχει γίνει φωλιά τρομοκρατών», δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο στρατηγός των εφέδρων, Ζβι Βόγκελ, πρώην διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο νότιο Ισραήλ. Ο ίδιος επισήμανε πως ακόμα και πρόσφατα μόνο οι έφεδροι και συνοριοφύλακες περιπολούσαν κατά μήκος των συνόρων.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σιλβάν Σαλόμ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό απάντησε: «Η Αίγυπτος έχει αρχίσει να αναλαμβάνει δράση εναντίον των τρομοκρατών στο Σινά, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα αρκετά και η τρομοκρατία απειλεί και την Αίγυπτο». Την Παρασκευή τρεις ένοπλοι πέρασαν από το Σινά στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν έναν στρατιώτη, πριν πέσουν νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Ανσάρ Ιερουσαλήμ» τονίζοντας πως πρόκειται για αντίποινα στην προβολή της πολύκροτης αντι-ισλαμικής ταινίας.

Σημειώνεται ότι οι αντι-ισραηλινές επιθέσεις από τον Σινά έχουν αυξηθεί μετά την πτώση του καθεστώς Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 14:49