Το Ισραήλ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 23:56
Το Ισραήλ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν στα σύνορα εδώ και 7 μήνες Παλαιστίνιοι και προειδοποίησε την Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

Η ισραηλινή ανακοίνωση δεν φαίνεται να αποτελεί προάγγελος επικείμενης επίθεσης στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά υποδηλώνει τη λήψη ισχυρότερης δράσης στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα για την αποτροπή των όποιων προσπαθειών Παλαιστινίων να παραβιάσουν τον φράκτη ασφαλείας στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30η Μαρτίου, της κινητοποίησης με τίτλο «Πορεία της Επιστροφής». Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

«Αν η Χαμάς πιστεύει ότι ως συνέπεια αυτής της απελπισίας μπορεί να επιτεθεί στο Ισραήλ, τότε θα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Η απάντησή μας θα είναι δριμεία, δριμύτατη», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στους δημοσιογράφους πλάι στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως τόνισε ο Νετανιάχου, «αποφάσισε ενισχύσεις ευρείας κλίμακας στην νότια διοίκηση τις ερχόμενες μέρες και τη συνέχιση της αποφασιστικής πολιτικής να αντικρούσει τρομοκρατική δραστηριότητα και να αποτρέψει διεισδύσεις στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας».

Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth και στην ιταλική la Repubblica, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Γιάχια αλ Σινουάρ δήλωσε ότι «ένας νέος πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», αλλά «μια έκρηξη είναι αναπόφευκτη», αν δεν αρθεί η «πολιορκία» της Γάζας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 23:56