Το Ισραήλ φυλακίζει τα παιδιά των Παλαιστινίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 09:53
Το Ισραήλ φυλακίζει τα παιδιά των Παλαιστινίων
Συγκλονιστικά στοιχεία για την αντιμετώπιση των ανήλικων Παλαιστινίων από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ ήρθαν στο φως στη διεθνή συνάντηση «Freedom & Dignity» για την Παλαιστίνη, που έγινε χθες στην πόλη Ραμάλα.

Περίπου 700 παιδιά από τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης συλλαμβάνονται και φυλακίζονται κάθε χρόνο από τις Αρχές του Ισραήλ.

Από το 2000 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν φυλακιστεί περισσότεροι από 8.000 ανήλικοι.

Το «παράπτωμά» τους συνήθως είναι ότι πέταξαν πέτρες είτε στο τείχος με το οποίο τους έχουν φυλακίσει είτε στις πάνοπλες δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής, που τους στερεί την ελευθερία τους αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα και να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες Παλαιστίνιων γονιών, υπάρχουν παιδιά που αναγκάζονται να διακόψουν το σχολείο, αφού κρατούνται για πολύ καιρό, στερούμενα κάθε δικαιώματος.

Άλλες φορές πάλι, η σύλληψη μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες και τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα όμως τους έχουν δέσει τα μάτια και τα χέρια, τα έχουν ανακρίνει με βίαιο τρόπο και τα έχουν απειλήσει.

Οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση συμφώνησαν ότι η άμεση απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα και να ξεκινήσει άμεσα διεθνής καμπάνια για το θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr


Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 10:33