Ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για μία σκόπιμη “σφαγή” στην πόλη Μπούτσα που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και κάλεσε την ομάδα των κρατών G7 να προχωρήσει στην επιβολή νέων “καταστροφικών” κυρώσεων κατά της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους» σύμφωνα με ανάρτηση του Κούλεμπα στο Twitter, που επικαλείται το υπουργείο του.

Παράλληλα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας δήλωσε ότι ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να επιβληθεί κατά της Ρωσίας, στοχοποιώντας όλες τις τράπεζες της, κλείνοντας λιμάνια για τα ρωσικά πλοία και επιβάλλοντας ένα εμπάργκο στο σύνολο του ρωσικού εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντρίι Σιμπίχα αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου στην Ουκρανία, τόνισε σε δηλώσεις του προς την τηλεόραση, ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν, αναφορικά με την διάπραξη βιαιοτήτων από τη Ρωσία στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τις καταγγελίες. Η Μόσχα έχει προηγούμενα αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι έχει στοχοποιήσει αμάχους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης