Το Κίεβο θα πρέπει να σταματήσει άμεσα στην στρατιωτική δράση στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.

Μια διαμάχη μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων διαδηλωτών στην Ανατολική Ουκρανία που διαρκεί από τον Μάρτιο, έχει ενταθεί προσφάτως. Δεκάδες φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν σκοτωθεί σε μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις αυτή την εβδομάδα, μετά από τις προεδρικές εκλογές το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lavrov δήλωσε ότι η χρήση του στρατού και άλλων μεθόδων βίας θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Επανέλαβε ότι η Ουκρανία χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και έναν «ευρείας κλίμακας» διάλογο που θα πρέπει να αρχίσει ανά την χώρα.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως δηλώνει ότι η Ουκρανία πρέπει να ομοσπονδοποιηθεί, δίνοντας στις περιοχές περισσότερη ανεξαρτησία από το Κίεβο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας, ο επιχειρηματίας Petro Poroshenko, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι θα συνεχίσει να στηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια της κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά θα την έκανε πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη. Επέμεινε ότι η Ουκρανία δεν διαπραγματεύεται με αυτούς που ο ίδιος αποκάλεσε τρομοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης