Το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων έσπασε η δημοφιλής υπηρεσία crowdfunding (συγκέντρωσης χρηματοδότησης μέσω του Διαδικτύου), Kickstarter, σχεδόν 5 χρόνια μετά το ξεκίνημα της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με το Kickstarter, άνω του μισού αυτού του ποσού (που παρατέθηκε σε «pledges»/ «δωρεές» από χρήστες του Διαδικτύου) προέκυψε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ, με pledges ύψους 663 εκατ. δολαρίων, και ακολούθησε η Μ. Βρετανία με 54 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kickstarter είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα του είδους του, και δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να συγκεντρώσουν χρηματικά κεφάλαια από άλλους χρήστες για τα projects τους, με αντάλλαγμα προνόμια, εκπτώσεις ή άλλου είδους ανταμοιβές, ανάλογα με το είδος του project που υποστηρίζουν.

Οι πλατφόρμες crowdfunding γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση του Kickstarter, πάνω από 5,7 εκατομμύρια χρήστες έχουν χρηματοδοτήσει προγράμματα τα οποία βρήκαν ενδιαφέροντα, ενώ περίπου 1,7 εκατομμύρια έχουν υποστηρίξει πάνω από ένα projects.

Σύμφωνα με το Kickstarter, η πιο «προσοδοφόρα» ημέρα της εβδομάδας είναι η Τετάρτη, ενώ η ημέρα με τα περισσότερα pledges ήταν η 13η Μαρτίου του 2013, όταν 54.187 backers προέβησαν σε «δωρεές» άνω των τεσσάρων εκατ. δολαρίων σε 1.985 προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Kickstarter δέχτηκε την επίθεση χάκερ, οι οποίοι απέσπασαν κωδικούς, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email χρηστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης