Το αντιπολιτευόμενο κίνημα «Αυτοδιάθεση» στο Κόσοβο ανήγγειλε ότι στη διάρκεια της εβδομάδας θα καταθέσει αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να εξετάσει τη συνταγματικότητα της συμφωνίας Βελιγραδίου – Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων, η οποία επικυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή του Κοσόβου.

Το κίνημα θεωρεί ότι η συμφωνία αντίκειται στο Σύνταγμα και γι αυτό θα ζητήσει έλεγχο της συνταγματικότητας, δήλωσε στην εφημερίδα «Τριμπούνα» η βουλευτής του κινήματος, Αλιαμπουλιένα Χατζίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές απαιτούνται για να θέσουν σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών από την υιοθέτηση νόμων ή αποφάσεων από τη Βουλή του Κόσοβου ζήτημα συνταγματικότητας, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο ως προς τον τρόπο υιοθέτησης, δήλωσε η κ. Χατζίου.

Η βουλευτής του κινήματος εκτίμησε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ των πρωθυπουργών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς είναι αντισυνταγματική και καθιστά αδύνατη τη μελλοντική κυριαρχία του Κοσόβου σε όλη την επικράτεια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης