Το κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, 01:19
Το κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης
Την παραίτηση της υπουργού δικαιοσύνης της κυβέρνησης Λέττα, 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, ζήτησε το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο. Η Ιταλίδα υπουργός, όμως, η οποία προέρχεται από το μετριοπαθές κέντρο, απαντά ότι «δεν εννοεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση» και ότι «θα προσφέρει όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον της Βουλής».

Το όλο θέμα σχετίζεται με παρέμβαση της υπουργού, η οποία, τον περασμένο Αύγουστο, επικοινώνησε με ιθύνοντες της Διεύθυνσης Ιταλικών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και τους ζήτησε να ενδιαφερθούν για την περίπτωση της Τζούλια Λιγκρέστι, κόρης γνωστού ιταλού επιχειρηματία του ασφαλιστικού τομέα. Κατά του πατέρα της, Σαλβατόρε Λιγκρέστι και των παιδιών του είχαν εκδοθεί, εντάλματα συλλήψεως και κατ΄οίκον κράτησης, για πλαστό ισολογισμό που οδήγησε σε χρεοκοπία.

Η μικρότερη κόρη του Λιγκρέστι, Τζούλια, κατά την παραμονή της στην φυλακή παρουσίασε συμπτώματα ανορεξίας και η μητέρα της ζήτησε από την Καντσελιέρι, μέσω ενός μεσάζοντα, όπως αποδεικνύεται από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η οικονομική αστυνομία, να δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον. «Έχω ενδιαφερθεί για πάνω από εκατό κρατούμενος, όταν μου ζητήθηκε από τις οικογένειές τους. Αν δεν έπαιρνα μια πρωτοβουλία η κόρη του Λιγκρέστι μπορούσε να πεθάνει», δήλωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με τον Μπέππε Γκρίλλο, όμως, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο έπρεπε να παρέμβει με επίπληξη», ενώ το κίνημά του θεωρεί ότι η υπουργός δικαιοσύνης «φέρθηκε σαν τον Μπερλουσκόνι, όταν προσπάθησε να επηρεάσει την αστυνομία του Μιλάνου στην υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα».

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, τέλος, θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αμφιβολίες και περιθώρια αμφισβητήσεων, και για τον λόγο αυτό « η υπουργός θα απαντήσει σε κάθε απορία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, 01:20