Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας κήρυξε σήμερα την ανεξαρτησία της χερσονήσου της ανατολικής Ουκρανίας και ζήτησε την ένωσή της με τη Ρωσία.

Και οι 85 βουλευτές ενέκριναν ομόφωνα τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες ήταν αναμενόμενες, την επομένη του δημοψηφίσματος στο οποίο το 96,7% των εκλογέων ψήφισε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με την Ομοσπονδία της Ρωσίας. Το Κοινοβούλιο κήρυξε την εθνικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ουκρανικού κράτους επί του εδάφους της Κριμαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δημοκρατία της Κριμαίας ζητεί από τον ΟΗΕ και όλες τις χώρες του κόσμου να την αναγνωρίσουν ως ανεξάρτητο κράτος» αναφέρει το κείμενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο στη Συμφερούπολη.

«Και ζητεί από την Ομοσπονδία της Ρωσίας να τη δεχτεί ως ένα από τα μέλη της» προστίθεται.
Την ίδια στιγμή στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου ανακοινώθηκε ότι το ρούβλι θα είναι πλέον επίσημο νόμισμα της Κριμαίας μαζί με το γρίβνα.

Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Κριμαίας υπό τον πρωθυπουργό Σέργκι Αξιόνοφ μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου η Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) αναμένεται να ψηφίσει την Παρασκευή υπέρ της ένταξης της Κριμαίας στην Ομοσπονδία της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Θρυαλλίδα η ενσωμάτωση, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 20:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης