Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας παρουσίασε τη νέα ηγεσία που θα οδηγήσει το πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου προς μια μεγάλη, σύγχρονη, σοσιαλιστική χώρα.

Ο Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και είναι επικεφαλής της επταμελούς Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου. Τα άλλα έξι μέλη της ανώτατης ηγεσίας της χώρας είναι ο Λι Κετσιάνγκ, ο Λι Τζανσού, ο Γουάνγκ Γιανγκ, ο Γουάνγκ Χουνίνγκ, ο Τζάο Λετζί και ο Χαν Τζενγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματούχοι εξελέγησαν στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της 19ης Κεντρικής Επιτροπής ύστερα από το 19ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σηματοδοτώντας μια νέα ιστορική αφετηρία για το Κόμμα.

Στο συνέδριο, που γίνεται κάθε πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, το Κόμμα κήρυξε μια «νέα εποχή» σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά. Ενσωμάτωσε στο καταστατικό του Κόμματος τις ‘Σκέψεις του Σι Τζινπίνγκ πάνω στον Σοσιαλισμό για μια Νέα Εποχή με Κινεζικά Χαρακτηριστικά’ ως νέο στοιχείο των βασικών αρχών του Κόμματος.

Ο Σι εξελέγη γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής για πρώτη φορά κατά την πρώτη ολομέλεια της 18ης Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στα τέλη του 2012. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής το 2016, επικυρώθηκε, ο Σι αναγορεύθηκε ‘πυρήνας του Κόμματος’. Πριν από τον Σι, ο τίτλος αυτός είχε αποδοθεί στους Μάο Τσετούνγκ, Ντενγκ Σιαοπίνγκ και ο Ζιανγκ Ζεμίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης