Η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πολίτης Μιχαήλ Κρασνοσενκόφ που είναι μέλος της αποστολής του ΟΗΕ (UNMIK) είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην χώρα μετά την απέλαση του.

Η αποστολή της UNMIK ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος, τραυματίσθηκε όταν συνελήφθη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Κόσοβο και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης η αστυνομία συνέλαβε 19 αξιωματικούς της αστυνομίας 11 εκ των οποίων ήσαν Σέρβοι, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Το Βελιγράδι, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αυτή ήταν μια επίδειξη δύναμης που στρέφεται εναντίον των Σέρβων και έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας τον στρατό και την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ο Ρώσος πολίτης και ένας συνάδελφος του, μέλη και οι δύο της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, συνελήφθησαν και αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κρεμλίνο αντέδρασε στην σύλληψη του Ρώσου διπλωμάτη την οποία χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτο περιστατικό».

Η αστυνομία του Κοσόβου ισχυρίσθηκε ότι τα δύο μέλη της αποστολής του ΟΗΕ συνελήφθηκαν επειδή στεκόντουσαν σ’ ένα οδόφραγμα που είχαν βάλει οι ντόπιοι Σέρβοι για να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων της αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook έγραψε αναφορικά με την απέλαση του Ρώσου ότι «η απόφαση ελήφθη σήμερα. Στο άτομο αυτό το οποίο εργάζεται στην αποστολή του ΟΗΕ…δόθηκε η εντολή να εγκαταλείψει το Κόσοβο» όπως και ότι «η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή οι ενέργειες του Ρώσου πολίτη στράφηκαν ενάντια στην συνταγματική τάξη του Κοσόβου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης