Το οικονομικό κόστος από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική μπορεί να ξεπεράσει τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2015, εάν η επιδημία επεκταθεί και πέραν των τριών χωρών που έχουν πληγεί, προειδοποίησε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Εάν η επιδημία πλήξει σημαντικό αριθμό ανθρώπων στις γειτονικές χώρες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν πολύ σημαντικότερες οικονομίες, οι οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή μπορεί να φτάσουν μέσα σε μια διετία τα 32,6 δισ. δολάρια» αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνής οικονομικός οργανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 3.500 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τις χώρες όπου εντοπίστηκαν εστίες του θανατηφόρου ιού: τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Οι οικονομικές συνέπειες είναι ήδη σοβαρές στις τρεις αυτές χώρες, όμως θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε «καταστροφικές» στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η επιδημία, υπογραμμίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης