Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η έρευνα για τη δουλειά που κάνει το BBC στη Ρωσία είναι μια απάντηση στη μεταχείριση από τη Βρετανία του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT και χαρακτήρισε προκατειλημμένα και πολιτικά υποκινούμενα ορισμένα ρεπορτάζ του BBC.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ελέγχων για να διευκρινιστεί αν το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC World και οι ιστότοποι του BBC λειτουργούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως έχουν συσσωρευθεί πολλά ερωτήματα για την κάλυψη της Ρωσίας από το BBC και για τις ενέργειες της Μόσχας στη Συρία κατά τη διάρκεια μιας μακράς περιόδου.

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σήμερα στο Facebook πως οι ενέργειες της Βρετανίας σε βάρος του RT δεν αφήνουν άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να απαντήσει αντίστοιχα.

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ρωσίας για την παροχή ανεξάρτητων ειδήσεων, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής για τα μέσα ενημέρωσης ότι θα κάνει έλεγχο στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο όσον αφορά στη νομιμότητα των υπηρεσιών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως παντού στον κόσμο, το BBC εργάζεται στη Ρωσία σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας για να παρέχει ανεξάρτητες ειδήσεις και πληροφόρηση στο κοινό του» δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης