Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σήμερα στην έκκληση που απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι προς τους ψηφοφόρους να μποϋκοτάρουν τις εκλογές καλώντας τους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου σε όλη την ρωσική επικράτεια, δήλωσε ότι δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες παραμονές των εκλογών.

«Υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία, η οποία, όπως γνωρίζετε, ελέγχει παρόμοιου είδους εκκλήσεις για να διαπιστώσει αν είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει» δήλωσε ο Πεσκόφ, αρνούμενος ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, επισημαίνοντας απλώς ότι το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα των αρμόδιων υπηρεσιών και όχι του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Δευτέρα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Ναβάλνι για την προεδρία λόγω δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του. Μετά την απόφαση αυτή της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ορισμένοι Ρώσοι βουλευτές είχαν προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι η Δύση αξιοποιεί την απόφαση αυτή ως αφορμή για να ασκήσει κριτική στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης